Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Hírek, Cubase, Reason, Sound Forge, Cool Edit, Ft2, Fruity Loops, FL, ReCycle, ReFill

zeneszerkesztes.blog.hu

Elekronikus zenei műfaj meghatározás

2007. szeptember 06. - Korpa
Nem könnyű kiigazodni az elektronikus zene sokrétű világában. Pár héttel ezelőtt fedeztem fel egy  nagyon hasznos oldalt, amely ebben nyújt segítséget. Viszonylag hamar eligazodhatunk a rengeteg, új és régi elektronikus műfaj kacifántos világában. Egy rövid intrót követően, megtalálható az oldalon minden a  70'-es évek elektronikus disco zenéjétől kezdve egészen a legújabb műfajokig. De például a BreakBeat alatt, egésszen a hip-hop-tól eredeztetve a Funky-n kereszül, juthatunk el a Big Beat -ig. Én mióta ráakadtam az oldalra, gyakran meglátogatom. Nagyon hasznos lehet Dj-nek, zenészeknek, de amúgy is szórakoztató az oldal, hiszen Minden műfajnál meghallathatjuk a meghatározó zenéket is. Én felvettem a kedvencekhez, gondoltam megosztom veletek is. Itt elérhető az oldal (klikk), és itt egy kép is:  

     

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerkesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr58158693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Twent 2007.09.08. 21:20:41

Hali Korpa Jó a blog nagyon hasznos, sokat segít. Én most kezdenék bele ebben pc zenélgetésbe. Meg is szereztem a Fl Studio-t. Csak most ismerkedem vele. Szóval így abszolút kezdő vok, nem tudsz valahonnan magyar nyelvű tutorialt hozzá azzal egyszerűbb lenne az életem? Kösz a segitséget előre is. A blog meg megyen csak így tovább!!! A legjobbakt!

Korpa · http://zeneszerkesztes.blog.hu/ 2007.09.10. 13:34:43

Hali Twent !

A musiceditor.hu oldalon,ha regisztrálod magad, ott van egy pár tutorial. Ha bámilyen további kérdésed van, várunk/várlak a fórumon. Itt: richfield.extra.hu/

Üdv:
Korpa

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2007.10.01. 22:37:22

Ishkur's guide nagyonottvan. Bár néhol mintha erősen nem fedné egymást az itteni és a Wikipediás műfajbontás, az meg más kérdés, hogy manapság egy zenét műfajba sorolni néha igen fogós.

A kedvencem az volt, mikor a cimbim először használta a 4/4-es break kifejezést...

Syngular 2007.10.27. 22:06:23

Ma már a legtöbb esetben csak a hangszínek, meg a tempó határozza meg, hogy milyen stílusnevet ragasztunk rá.
pl. vegyünk egy 136bpm-es breakbeat loop-ot. Ugyanaz 118-on elektro, 162-őn dnb.
Vagy vegyünk pl egy 132bpm-es alap techno groove-ot, cseréljük ki az összes hangszínt, változtassunk az effektezésen és mindjárt más stílust kapunk, pedig a ritmikán meg a témán nem is változtattunk.

Persze ez nem húzható rá mindenre, de ma már minden össze van mosódva mindennel.

A break mindig 4/4-es volt:) (a 4/4-ed eredeti /és egyetlen jó/ értelmében)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.05. 10:02:58

4 to the floor, baby, azt tudnám, Ishkur mikor jön ki egy új verzióval, hogy megint egy napot azt nyomogassam, meg a benne talált minták alapján számokat töltsek le. Minden évben szánok erre egy vasárnapot, kurva jó.
süti beállítások módosítása