Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Hírek, Cubase, Reason, Sound Forge, Cool Edit, Ft2, Fruity Loops, FL, ReCycle, ReFill

zeneszerkesztes.blog.hu

XIII. Producer és DJ találkozói élmények + képek

2011. március 12. - Korpa

 

 

Nagy izgalommal indultam el ma a B7 klubba a VI. kerületi Nagymező utcába. Itt került megrendezésre a 13. Producer és DJ találkozó, ami nekem személy szerint az első volt. 14 órakor kezdődött az esemény, de én kb. 20 perccel kapunyitás előtt megérkeztem a helyszínre , ahol már ilyenkor 5-6 lelkes fiatal gyülekezett a bejárat előtt. A kapunyitásra már kb.20-25 érdeklődő állt a bejárat előtt akiket a főszervező Thomas Bernard mosolyogva kézfogással fogadott :) Az első egy órában "szabadfoglalkoás" keretében a Hit Space és a Roland által prezentált szintiket kontrolereket sampler -eket lehetett nyomkodni tekergetni tetszés szerint.

Képen: Roland Gaia SH-01

Akinek éppen nem jutott szabad tekergetni, nyomkodni való eszköz, az is kényelmesen le tudott ülni beszélgetni, sörözni. Ezek lehetőségek végig adottak voltak a találkozó ideje alatt. A kipróbálható cuccok a teljesség igénye nélkül (a lényegesebbek, amikre emlékszem):  Moog Voyager, Moog little Phatty , Nord wave, Roland Juno-Di, Roland Gaia SH-01, Roland Sp-555 groove sampler, Novation kontroler + fülesek effekt pedálok.                                                                                                                                                                                                  

 

                                                                                                                              

 

 Mire az első előadás elkezdődött már egész sok ember gyűlt össze. Ezt Hangya, azaz Steve Monassé tartotta. 2 darab saját szerintem nagyon igényes remix -ét mutatta be és ezek készítésének fortélyait SONY ACID segítségével kb 1 órában. Érintve közben számos fontos témát: zeneszerkesztő programok, előre gyártott loop-ok használata, acapella készítést (csak éneksáv kiszedése teljes zenei anyagból), kompresszorok használata, frekvencia tartományok vágása, dinamika, lüktetés fontossága, sztereo kép kialakítása, mastering stb. Nekem nagyon tetszett az előadása is és a remixek is.  

 

 

 

 

                                                        

(Képen: előadás Domyan-nal ) 

Ezután  QSC cég tartott hangtechnikai bemutatót, legfejlettebb hangrendszerüket hallgathattuk meg pusztító erejű decibelekkel, nagyon komoly mélyekkel, ami olyan szinten rezegtette meg az üvegtetőt a fejünk  felett, hogy szerintem senki nem volt aki ne nézett volna legalább egyszer fel az üvegekre azon gondolkozva hogy beszakad e vagy nem :) De végül megúsztuk üvegszilánkok nélkül a bemutatót. A következő előadást Domyan tartotta. Témája az Ableton Live körül forgott és egy Live Act előkészületeit mutatta be. Tőlem a DJ és a Live Act téma nagyon mesze áll így ez annyira nem kötött le.

  

 (Kép: Aki időben jött ilyen zsákmánnyal térhetett haza )  

Mivel időre kellet mennem, sajnos ott kellett hagynom ennél a résznél a rendezvényt.Összességében nagyon kellemes és hasznos majdnem 3 órát töltöttel itt el szimpatikus emberek között. Köszönet a rendezőknek és a kiállítóknak, hogy ilyesmire ingyen biztosítanak lehetőséget. Remélem jövőre tovább tudok  maradni.       

                    

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerkesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr992734260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása