Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Hírek, Cubase, Reason, Sound Forge, Cool Edit, Ft2, Fruity Loops, FL, ReCycle, ReFill

zeneszerkesztes.blog.hu

Valódi hangszerek készítése házilag Ingyen ( szemétből újrahasznosítva )

2011. március 30. - Korpa

Ez egy kissé rendhagyó bejegyzés lesz, mert nem virtuális hangszerekről, vagy számítógépes zeneszerkesztésről fog szólni, hanem valódi, kézzel fogható hangszerekről. Ezeket a hangszereket  amikről most itt szó lesz, akár csak számos virtuális társukat ingyen, vagy minimális költséggel meglehet szerezni. Én nagyon szeretek minden olyan kézzel fogható tárgyat, kütyüt, eszközt, amivel bármilyen hangot vagy zajt életre lehet kelteni. Fontosnak tartom a környezet tudatosságot és a környezetünk védelmét is. Ha mindezek együtt vannak ráadásul ingyen, akkor az nálam tuti befutó! Bízom benne, hogy többen így vagyunk ezzel. Összegyűjtöttem a net-ről pár dolgot ide egy csokorba és remélem sokan kedvet, kaptok egy kis környezetbarát újrahasznosítós házi hangszerkészítéshez. Még mielőtt bárki arra gondolna, hogy ez milyen bonyolult lehet, rögtön mutatok egy képet házi készítésű újrahasznosított hangszerekről, amiket mind -mind gyerekek (óvodások és kis iskolások) készítettek egy ilyen témájú pályázatra.(Hangolódj ránk pályázat 2009)

 

 

A gyermekek remek saját készítésű, kis hangszereket gyártottak, ha nekik sikerül, akkor szerintem, bátran bele lehet vágni. Úgy gondolom a fenti művekből is nagyon jó ötleteket, lehet meríteni. Akit az  összes pályamű érdekel  itt a Hangolódj ránk - 2009  pályázat oldalán nézheti meg. Azoknak  aki ezeknél kicsit komolyabb dolgokra vágynak, inkább az alábbi videókat, ajánlom. Az első videón a kis film készítője saját készítésű ritmus, és fúvós hangszereit mutatja be, amiket szintén, vélhetően kidobott holmikból készített.

 

 

Találtam még egy kis filmet egy workshop -ról ami kimondottan ezzel a témával foglalkozott, és ahol több érdekes hangszer is készült.

 

 

Személyes élményem pedig a témában, hogy pár hete voltam egy "Láss csodát!" című családi rendezvényen  a Szépművészeti Múzeumban, ahol a gyerekek, szülők segítségével készíthettek hasonló ritmus hangszereket.Én is készítettem a gyerekekkel hangszereket. Ezek közül kettő itt látható a képen.

 Ez a két kis csörgő 5-6 perc alatt készült el, és közben nagyon jól szórakoztunk. Hasonlóan jó szórakozást kívánok nektek is a házi hangszerkészítéshez.    

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerkesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr192786778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása