Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Hírek, Cubase, Reason, Sound Forge, Cool Edit, Ft2, Fruity Loops, FL, ReCycle, ReFill

zeneszerkesztes.blog.hu

Milyen zeneszerkesztőt érdemes használni (5.rész) Mi az a VST ??

2007. május 30. - Korpa
Aki zeneszerkesztésre adja a fejét, előbb- utóbb egyre többet fog találkozni a VST, VSTI, VST Plugin kifejezésekkel. A VST a Virtual Studio Technology mozaikszava. Ez egy szabvány amit, egy az egyik legnagyobb zeneszerkesztő szoftver, a CUBASE gyártója, a Steinberg cég fejlesztett ki. A VSTI légyegében viruális hagszert jelent. Az "I" betű az Instrument-et(hangszert) jelöli.
Több ezer ilyen virtuális hangszer, effekt, Szempler létezik. Itt van egy kép, rajta néhány VST:
Sok VST eredeti hangszerek, szintetizátorok, stúdió eszközöknek a Szoftveres emulációja. Ezek mind megjelenésben, hangzásban, sőt a kezelő szervek használatában is megegyeznek az eredeti hangszerekkel, eszközökkel. Ez akkor külön érdekes, ha egy régi hangszer már nem, vagy nagyon nehezen beszerezhető, viszont a szoftveres mását ki tudjuk próbálni otthon, VST formájában. A képen egy ingyenes VST, ami egy minimoog -ot emulál:
 Vannak Olyan VST -k amelyek önmagukban is működnek. Viszont sok VST csak úgy nevezett  host (kiszolgáló) programban tud működni, önmagában nem. Ezek a VST plug-in ek. A host progaramok lehetnek DAW-ok (digital audio workstation) Ilyenek a már említett komplex szerkesztők: Cubase, Cakewalk Sonar, Logic. Ezek a kiszolgáló programok lehetőséget adnak olyan dolgokra amit, egy igazi hangszernél nem tehetnék meg, például egyszerre több kezelő szervet is mozgatnak automatikusan. Vannak nagyon drága VST -k de sok-sok ingyenes (nagyon jó) virtuális hangszer is letölthető. Ha valaki egy brutálisabb Virtuális hangszert, vagy egyszerre több VST eszközt szeretne használni, akkor ahhoz már szüksége lesz egy komolyabb hangkártyára, és gépre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerkesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr889456

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: STD Testing Near Me Portland 2018.03.15. 02:45:38

Bicikli bolt - A kerékpár defektről - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anett · http://www.gportal.hu/portal/c-animes 2008.01.18. 16:11:40

Hello!
Én már az elején nem tom hogy kéne letölteni ezt a programot?

Korpa · http://zeneszerkesztes.blog.hu/ 2008.01.18. 20:16:16

Innen lehet ingyen letölteni: www.home.no/gunnare/frank_minimogueVA.zip

Itt pedig a hozzátartozó oldal,érdemes megézni.(van más érdekesség is ): www.home.no/gunnare/index.htm

Üdv:
Korpa

süti beállítások módosítása