Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Hírek, Cubase, Reason, Sound Forge, Cool Edit, Ft2, Fruity Loops, FL, ReCycle, ReFill

zeneszerkesztes.blog.hu

Milyen zeneszerkesztőt érdemes használni (6. rész) Csapdák, Összegzés

2007. május 31. - Korpa
Mindenki válasszon olyan szerkesztőt tehát, ami tehetségének, tudásának anyagi és egyéb lehetőségének megfelel. A legtöbb szerkesztő próbaváltozata ingyen letölthető, és kipróbálható. Ne feledkezünk meg az eleve ingyenes programokról se (ezekről később). Kezdőknek érdemes egyszerűbb programokkal kezdeni. Mielőtt bármibe is belevágnánk az interneten érdemes tájékozódni fórumokon és minél több oldalon. Nagyon fontos, hogy tökéletes szerkesztő nincsen. Vannak nagyon jók, de mindegyiknek van gyengébb erősebb része. Az egyik csapda az lehet, hogy aki ilyesmivel foglalkozik, próbálja a legjobb minőséget, hangzást kihozni abból, amit csinál. Elkezdi keresni a megfelelő szoftvereket, hardvereket, hangmintákat, de sose elégszik meg velük. Újabbat, jobbat, többet akar. Ennek legtöbbször az a vége, hogy ez a gyűjtő szenvedély a zene készítés rovására megy. Egy idő után, ha valaki bele esik ebbe a csapdába, nem a zenével fog foglalkozni, hanem csak próbálja megszerezni az újabb programokat, hangminta készleteket (Ebbe a csapdába én is bele estem). Ráadásul így nem tud igazán elmélyült tudást szerezni egy programban se, ami viszont tényleg fontos lenne. De a legfontosabb nem elfelejteni azt, hogy a legjobb, legnagyobb zenészek mindenféle technikai eszközök, és számítógépes kütyük nélkül is egy szál hangszerrel, vagy akár a nélkül is tudnak nagyon jó zenét, dalokat készíteni, írni. A zene mindig a lényeg és nem a technika.

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerkesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr2489812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Davidoff Sewog · http://elektronikusest.blog.hu 2007.06.01. 09:32:22

Hi, köszi a hasznos infókat!
Segít a tisztánlátásban, nem egyszerű ebben a témában eligazodni.
Mi CoolEditPro-t használunk a számok szerkesztéséhez, ha kíváncsi valaki nézze meg, milyen!

elektronikusest.blog.hu

Üdv, és Na csá! Davidoff.

tomi · http://cubetimer.blog.hu 2007.06.04. 11:53:08

Hello!

Nagyon jó az oldal! Sajnos nem volt időm végigolvasni, de lenne egy kérdésem:
Elektroakusztikus gitárral szeretnék zenét felvenni. A hangkártyám gyík, de egy jó zajszűrővel elfogadható minőséget ad. A kérdésem: milyen programot ajánlotok ehhez? Nem kell tkp. semmi extra, csak a zajszűrés. Ja, és az, hogy több sávot tudjak felvenni, és úgy, hogy közben szól az egyik. Ez megoldható? A gépemben 2 hangkártya van, egy integrált és egy PCI. A PCI-t használom, de a windows a másikat is felismerte.
Egyébként szívesen szórakozgatok effektekkel is, ehhez van ajánlatotok?

Előre is köszi!

Ja, és egy tanács: Admin->Megjelenítés fül->valami értelmesebb téma

Korpa · http://zeneszerkesztes.blog.hu/ 2007.06.04. 14:25:29

Hali ! Köszönöm a Pozitív Visszajelzéseket (jól esett :) ) !!

Tomi !
Bármelyik itt leírt audiszerkesztő használható arra amit írtál. Ezekben mindegyikben van többféle filterezési lehetőség a zajszűréshez. Én Sound Forge párti vagyok. Ha csak egy meglévő zenére szeretnél rágitározni, az megoldható viszonylag gyengus hangkártyával is. Később írok majd otthoni gitár, ének vagy mikrofon hangjának felvételéről is részletesebben. A gitárosok nagyon szokták szeretni a Cakewalk Guitar Tracks Pro -t .Itt a program oldala: www.cakewalk.com/Products/GuitarTracksPro/default.asp Lehet, hogy Izlésficamom van, de nekem ez a megjelenítési téma tetszett a legjobban az összes közül. :)

Üdv !
süti beállítások módosítása