Számítógépes zenélés, zeneszerkesztés Pc-n. Zenei Szoftverek, Hangminták, VST, Midi vezérlők, Softsynth, Hangkártyák, Hírek, Cubase, Reason, Sound Forge, Cool Edit, Ft2, Fruity Loops, FL, ReCycle, ReFill

zeneszerkesztes.blog.hu

Zeneszerkesztés Retro

2007. július 02. - Korpa
A sok komolyság után, egy kis nosztalgia, retro feeling, szigorúan a számítógépes zeneszerkesztés témában. Itt van az a program amivel elösször írtam "zenét" vagy valami hasonlót. Funky Drummer C64-re A lenti képet találtam csak róla, a szerkesztő részéről a kép ugyan nem ez a program, de kb így nézet az is ki emlékeim szerint. Leginkább dobokat lehetett vele készíteni. Különböző yee ááá uuu emberi hangokkal színezve. Nagyon ott volt a maga korában (főleg tízen egy-két évesen). Képek a programról: 

 
 
 











Már a PC-s időkből Cakewalk Expressz régi változata az elsők közt volt a midis szoftverek közt amit használtam kép róla is :
 
 
   
Direkt a végér hagytam a két klasszikus Tracker alapú szerkesztőt. Ezek már voltak Pc- re, Impulse Tarcker és Fast Tracker. A Fast Taracker még Amigán Debütált, ezeken már nagyon komoly zenéket lehetett szerkeszteni. Vannak, akik a mai napig használják ezeket hobbi zenélni. Fast Tracker kép:
Itt egy kis video a Fast Tracker-ről: 
Impulse Tracker kép:
 
  Ha valaki most kezd el zenélni számítógépen inkább ne próbálja meg megtanulni a programokat mert bonyolultak és sajnos már nem igazán korszerüek. De nekem ettől függetlenül mindig is a Fast Tarcker marad "AZ IGAZI NAGY ZENESZERKESZTŐ!"  igaz kb. 5 éve nem használtam!   Éljen a RETRO !

A bejegyzés trackback címe:

https://zeneszerkesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr89110166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

András · http://delay.hu 2007.07.25. 22:31:21

Uhh Fast Tracker, elég rég volt, mikor scene partykon rendszeresen több százan ezen írtak számokat.
vajon lesz-e a Fast Trackernek retro korszaka, mint most a Sidnek(Timberland le is bukott www.youtube.com/watch?v=M4KX7SkDe4Q vagy www.c64audio.com/timbaland.php).

buc 2009.03.20. 22:05:55

Hello, tudja vki, h. audigy2-hez hogyan lehet konfigurálni az FT2-t?
Köszi előre is.

servERik 2010.02.02. 16:48:55

Sziasztok!

Ezer éve szerkesztettem pár számot Fast Tracker II-ben. Ezeket az XM-eket mivel tudom most szerkeszteni, vagy hogyan tudom az FTII-t vista-n ill 7-en elindítani?

loldongs (törölt) 2011.03.20. 01:37:16

c64 - sound monitor
pc - scream tracker 2, fast tracker 1
süti beállítások módosítása